11 Haziran 2012 Pazartesi

Max Payne 3 - İnceleme


Yaklaşık 9 yıldır beklenen Max Payne 3, birçok ertelemenin ardından sonunda oyuncularla buluştu!

Yapımcı: Rockstar Vancouver
Yayıncı: Rockstar Games
Türü: Aksiyon
Çoklu Oyuncu: Var
Platform: PC, Playstation 3, XBox 360

Max Payne’in yapımcısı Remedy, 2001 yılında Max Payne’i çıkardığında oyun dünyasına yepyeni bir soluk getirmişti. Özellikle Bullet Time ile  yavaşlatılmış ekranda düşmanları vurmamıza yarayan özellik ile birlikte bir anda popüler bir oyun haline gelmişti. Tabii Max Payne’in tutmasındaki nedenler arasında Max’in bitmek bilmeyen intikam duygusunu da söyleyebiliriz..


İlk Oyunda Yakaladığı Başarının Ardından İki Sene Sonra Remedy Devam Oyununu Piyasaya Sürdü..Oyun Çıktıktan Sonra Bir Çok Kişinin Beğenisini Kazanmıştır..Herkes Oyunun 3. Yapımını Merakla Beklemeye Başladı..Ve Sonunda Rockstar 3. Oyunun Geliştirildiğini Söyledi..

Oyun 2009 Yılının Sonlarında Çıkması Planlanıyordu..Sonra Oyun Ertelendi , Ertelendi Ve Yine Ertelendi..Nihayet Son Olarak 2012 Mayıs Ayı Gözüktü Ve Oyuncuların Beğenisine Sunuldu..


Max Bu Ne Hal ?

Yeni Oyunda Max Kilo Almış ( İlerleyen Bölümlerde) Saçlarını Kesmiş , Devamlı İçki İçen Eski Günleri Unutmaya Çalışan Bir Max Var Karşımızda..


İşte O An 9 Yıldır Beklediğimiz Max Payne 3 Oyunun Menüsü Karşımıza Çıkıyor..

Menüden Önce Uzun Bir Video Bizleri Karşılıyor..Max Payne’in Yeni Evi Görüyoruz..Oyunun Story Seçeneğine Basarak Oyunumuza Başlıyoruz..Max Payne ‘in Ağzında Olayları Dinliyoruz Buraya Neden Geldiğini , Ne İşte Çalıştığını Kısaca Bizlere Anlatıyor Ve Sonrasında Parti Basılıyor Ve Biz Devreye Giriyoruz..(Max Payne Yeni Macerası Başlıyor)

Oyunda Bir Çok Ara Sahne Mevcut Tam Çatışmadan Zevk Alacakken Tak Diye Bitiyor Ve Hemen Ara Sahneye Giriyor , Mesela Bir Adama Mermi Yağdırıyorsunuz Daha Bitmeden Hemen Ara Sahneye Giriyor..(Tak Diye Kalıyorsunuz)

Max Amcamız Bu Aralar Çok içiyor  Birazda Yaşlanmış J Ama Performansından Hiçbir Şey Kaybetmemiş..Onca Acı Onu Yıldırmamış Dimdik Ayakta..




Oyunda İlk İki Serisinde Kullanılan Sağlık Hapları Duruyor..Onun Yanında Bullet Time Barı Bulunuyor..Bu Alan Boşsa Biraz Adam Vurmanız Gerekiyor ..

Oyunda Bazı Sahnelerde Kendiliğinden Bullet Time Sahnesine Girebiliyor..



Bu Sahnede Olduğu Gibi Bir Anda Bullet Time Moduna Giriyor Ve Sizden Bütün Adamları Vurmanızı İstiyor..Bir Adam Bile Sağ Kalırsa Bu Max’in Sonu Olabilir..

Max Payne 3 Oyununda 1 Ve 2. Oyunda Olduğu Gibi Aksiyon Sahneleri Çok Fazla..Roketleri Molotof Kokteylini Havada Vurabiliyoruz..Adamlara Mermi Yağdırıyoruz Merminin Nasıl Vücuda Girdiğini Görebiliyoruz..


Grafikler Nasıl ?

 Oyunda Grafikler Çok Güzel..Rockstar Farkını Ortaya Koymuş..Animasyonlar , Yüz Hatları , Mermilerin Duvardaki İzleri , Gölge Efektleri Hepsi Başarılı..



Oyunda Max İle Çatışırken Max Terleyebiliyor Ve Aynı Zamanda Ağır Hareket Ederseniz Ter Kuruyor..Bol Çatışmalı Sahneleri Max’in Arkası Islakken Yavaş Yürüdüğümüz Sahnelerde Bakıyoruz Arkası Kurumuş..


Sizleri Cıvıl Cıvıl Bir oyun Bekliyor..O Alıştığımız Karanlık Dünya Gitmiş Renkli Bir Max Hayatı Gelmiş..( Brezilya’nın Sao Paulo Şehrinde Geçmesinin Büyük Etkisi Var)

Bazı Sahnelerde Geçmiş Yıllara Dönüyoruz Ve Max’in Ağzından Olayları Dinliyoruz..Ve Tam O Sırada Özlediğimiz Sahne Geliyor..New York Bilarının Üstünde Deri Ceket Max Payne İle Çatışmaya Başlıyoruz..




Sesler ?
Müzik Ve Ses Konusunda Max Payne 3 Oldukça Başarılı..Aksiyon Sahnelerinde Çalan Müzikler Sesler  ,Silahlar , Patlamalar Oyuna  Artı Değer Katmış..

Multiplayer Modu

Max Payne Serisinde İlk Defa Multiplayer Modu Bulunuyor..Bu Modda Bir Çok Oyuncuyla Karşı Karşıya Gelebiliyoruz Ve Multiplayer da Bullet Time Kullanabiliyoruz..Multiplayer Modu Oldukca Eğlenceli..Bu Aralar Yeni Haritalar Üzerinde Rockstar Çalışıyor..Bu Yaz Döneminde Rockstar Bizleri Destekleyecek..
Oyun O Karanlık Dünyasını Gitirsede , Max Payne Yaşlansada ( Kilo Alsada ) Cıvıl Cıvıl Bir Oyun Olsada Kesinlikle Oynamadıysanız İlk Fırsatta Alınıp Oynanması Gereken Bir Oyun….

Oyun Genel Olarak Bizden 9,7 Puan Alıyor..