24 Ağustos 2012 Cuma

Sleeping Dogs - İnceleme



Yapımcı: United Front Games Square Enix London Studios
Yayıncı: Square Enix
Türü: Aksiyon
Çoklu Oyuncu: Yok
Platform: PC, Playstation 3, Xbox 360
Oyun Motoru : HKShip

Açık dünya oyunları denilince akla ilk gelen herhalde gta olur.[Bizim için öyle :) ] 
Gta oyunundan sonra böyle bir açık dünya oyununun başına geçtiniz mi ister istemez gta oyunundaki özellikleri arıyorsunuz. Oyunun hikayesi çin mafyasını yok etmek.Böyle deyince çok kolaymış gibi geliyor ama gerçekten zor.!

Oyunu başladığımız ilk dakikada koşmaya başlıyoruz.Oyunun temeli de bu koş , vur , kaç.Oyuna başladığımız dakikalarda hemen akıllara gta kopyası bir oyunmuş gibi geliyor ama gerçekten gta oyunundan farklı.(bazı yönler benziyor.)İlk olarak grafikler gerçekten güzel ama bazı yerlerdeki hatalar,buglar oyundan soğumanızı sağlıyor.(Bu videoda herkesi döve biliyorsunuz ama satıcı kadına dokunmak yasak :) aynı zamanda yolda yürüyenlere vurduğunuzda resmen uçuyor.(Gerçek anlamda uçuyor.) 



Az önce dediğimiz gibi oyuna koşarak başlıyoruz.Bu sırada oyun hakkında bazı bilgiler ve dövüş sistemi hakkında bilgiler veriliyor.İlk bir kaç görev epey bir kanlı geçtikten sonra evimize geliyoruz.(Bazı sahnelerde kan gövdeyi götürüyor.) Oyunda karakter geliştirme mevcut.Cop, Triad, Melee, Face Advantages ve Health olarak 5 gruba ayrılmış durumda.Oyunda tecrübe kazanarak karakterinizi geliştirebiliyorsunuz.


Dövüş ?

Oyunda dövüş sitemi güzel geliştirilmiş fakat bazı sahnelerde eksikler dövüş sistemini gözümüzdeki değerini biraz düşürüyor.Mesela sert bir yumruk attığınızda karşımızdaki kişinin ağzından kan gelirken aynı kişinin kafasını duvara vurduğumuzda bırakın kan gelmesi sanki hiçbir şey olmamış gibi hemen ayağa kalkıyor.



Oyunun dövüş sisteminde kullandığınız tuşlar farenin sağ tuşu ve sol tuşu.Sağ tuş saldırıları engellemek için sol tuş yumruk atmak için.F tuşu ile karşınızdaki kişiyi tutup dövebilir ya da bir yere vurabilirsiniz.Space tuşu ve sol tuşu basarsanız karakteriniz karşısındaki kişiye uçar tekmeyi yapıştırır :) 

Oyunda şehir güzel yapılmış.Tabi bazı eksiklikler var.Mesela şehirde gezerken hep aynı kişileri görmek pek hoş olmamış oyunda.(aynı kişileri görmek bir süre sonra sıkıcı oluyor) Şehirde yemek yiyebilirsiniz , üstünüze kıyafet alabilirsiniz , yan görevler yapabilirsiniz.Ayrıca şehirde araba ile gezebilirsiniz.(en uzun zıplama, en yüksek sürat, en uzun süre kazasız kullanma, polisten en uzun süre kaçma) seçenekleri oyunda yerini alıyor.

Sesler ?

Oyunda sesler gayet iyi.Yapımcı ekip müzikleri iyi seçmiş sizi çin havasına sokuyor.(Çinlilerin meşhur bir lafı vardır bildin mi ? vaga huva hu va haaaa :D )


Sonuç ? (İyi mi Kötü mü )

Sonuç olarak arkadaşlar alınması gereken bir oyun.Grafikleri ile öne çıkan dövüş sistemi ile konuşulan bir oyun.Belki bir gta değil ama bazılarımıza göre daha fazlası bazılarımıza göre daha azı.



Sistem Gereksinimleri

Minimum sistem gereksinimleri
İşletim sistemi: Windows Vista or Windows 7
İşlemci: Core 2 Duo 2.0 GHz veya Althon X2 2.4 GHz
Bellek: 2GB
Ekran kartı: DirectX 10 veya 11 uyumlu Nvidia veya AMD ATI ekran kartı, ATI Radeon 3870 veya daha iyisi, Nvidia GeForce 8800 GT veya daha iyisi
Ekran kartı belleği: 512 MB
Ses kartı: DirectX uyumlu ses kartı
Sabit disk yeri: 15 GB

Önerilen sistem gereksinimleri
İşletim sistemi: Windows 7 64-bit
İşlemci: Quad-core Intel veya AMD CPU
Bellek: 4GB
Ekran kartı: DirectX 11 Nvidia veya AMD ATI card, Nvidia GeForce GTX 560 veya ATI Radeon 6950
Ekran kartı belleği: 1 GB
Ses kartı: DirectX uyumlu ses kartı
Sabit disk yeri: 15 GB